Followers

Saturday, August 01, 2015

Cream puff utk staf hsbc

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 7:58 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Oder cream puff dri wani dan kawan2nya..tq wanie..8 kotak creampuff..trima ksih daun keladi..wani mesej..bgitau depa semua rindu nk mkn creampuff akak..




Maaf gmbar kurang elok..guna kamera hp...
Cream puff ni sedap..tnpa serbuk penaik..
X ada baking powder atau seumpamanya..mmg sedapp..cubalah..

Sunday, July 26, 2015

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 10:23 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
gambar2 oder tertunda..oder yg diterima sebelum ni..


Kastemer nk 100 biji cupkek..n hantr pd anaknya yg belajar di mrsm kepala batas..


Kastemer request masuk kotak mcm ni..disebaBkan stok kotak warna yg sama x ada kat kedai..kak syima terpksa campur Warna kotak..




Cupkek yg belum di hias..mmmm..gebu dan sedappp..




Saturday, July 25, 2015

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 10:31 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum..lama dah kak syima tak update blog..aktiviti baking juga d slowkan ...di sebabkan kerajinn yang melampau..pada kastemer yang tel n mesej nak oder kek..mohon maaf klau kak syima tak tunaikn hajat anda..tak tahu knapa..kerana cbok dgn tugas d pejabat..urus anak2 dan sebagai nya menyebabkn mood membaking terus kelaut..
..namun hari raya baru ni..ku gagah kan jugak buat biskut raya dan ambik tempahan buat samperit, tart jem mawar, red pearl..mai kak syima belnja gmbar biskut..nk tengok x..



Sedap biskut samperit ni..
Tpi mak ksyima kata agak manis sikit..
Pada sesiapa yang nk resepi kak syima letakkan kat sini ya..



300 gm mentega
160 gm gula icing@120 gm
2 kuning telur(b)
4 sudu mkn susu pekat mnis
1 camca teh esen vanilla
240 gm tpg gndum
100 gm tepung jagung
160 gm tepung kastad@200gm

Cara..
Putar mentega ..campur gula icing yg telah di ayak..campur kuning telur..campur asen vanilla..campur susu pekat dan campur tepung ..kak syima ayak dulu tpg gndum..terap dgn acuan..susu tu kak syima letak 2 camca sj..dan gula icing hnya 120gm sj..
Bakar 160/150 darjah..15 minit..atau ikut oven masing masing..selamat mencuba..
Kak syima pukul dgn senduk kyu sj..

Resepi ni pun kak syima ambik dri 1 blog..dh x ingat nma  tuan blognya..mohon maaf ya tuan blog..izin utk dikongsikan resepi ni..



Tart mawar yg sedap ni pun buat jugk..


Belum bakar..



Pemandangan dalam oven..


Anak ksyima buat biskut yg dia suka..fames amos..



Tapi kejap sja semua biskut2 ni habis..buat sendiri mmg sedap..Seminggu raya biskut semua dah licin..sebab sedap kan..



Thursday, March 26, 2015

red velvet..emmm yummy..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 9:52 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
red velvet oder dari rose..tq rose..

marble choc n creampuff oder dari kastemer

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 9:44 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini


 
marble choc, puding roti dan sos kastard

Tambah kapsyen

marble choc dan cream puff oder dari kastemer..tq


Wednesday, February 25, 2015

Creampuff sedap

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 11:14 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini


Oder 125 biji cream puff dri wanie hsbc..tq..

Maaf ksyima guna kamera hp..dan gambr kurang memuaskan..






Dan hari ini..kak syima terima mesej dri wanie..katanya kawan n family wanie  enjoy makan dan sedap sangt mkn cream puff tu.. hari jummat ni wanie oder lgi  225 biji cream puff ...aduhhh..

Sunday, February 22, 2015

Oder sempena cuti raya cina

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 7:50 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Oder dri sorang kastemer..3 jenis kek..itaian rainbow..kek choc moist dan creampuff..kita layan gmbar..






Choc moist..



Italian rainbow..terdapat dlm saiz kecil..






                                                                           100 biji creampuff..