Followers

Sunday, October 21, 2012

kuih bakar bijan

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 7:58 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini

lemak lemak manis..disaluti dgn minyak sapi yang enak..nak oder..sebiji RM 2.50.

talam keladi

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 7:50 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
 
talam keladi yang sedap..lemak2..penuh keladi,,lembut..sedap! best..
1loyang ni ~ RM 30.00
untuk tempahan 0195177937
 

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 7:46 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini

kuih lapis dan talam suji

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 7:42 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
                                   kuih lapis
                    untuk tempahan 0195177937
 
 




 

                                      talam suji
 

Tuesday, October 09, 2012

Muffin bluebery yang gebu dan sedap..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 11:32 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
 
Salam Sejahtera..mai kak syima tunjukkan gambar muffin bluebery yang gebu dan sedap lagi marvelos..
 
 
muffin blueberry
 
..mmm gebu dan sedap..
 
 
 
bluebery muffin yang siap di bungkus untuk di hantar ke koperasi sekolah..sapa sapa yang berhajat nak oder jangan segan dan malu tel kak syima 0195177937


Dah 4 kali marzuki oder

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 11:00 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini

kek coklat moist ni di oder lagi oleh marzuki. ini adalah merupakan oder kali ke 4 dari marzuki kawan hubby..sbb dia kata sedap..boleh kata tiap2 bulan dia oder..trima kasih marzuki. sapa2 nak rasa kesedapan kek moist syima ni..sila2 tel atau mesej ke no ni ya..0195177937 jangan malu dan segan.

Slice kek oder dari sabariah

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 10:52 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini


Assalamaulaikum. enteri hari ini 9.10.2012 ialah kek strawbery slice kek yang di oder oleh Pn sabariah.


 
Strawbery slice kek
 
anda dapat 36 keping/potongan kek untuk hanya harga RM 35.00.
sesiapa yang rajin tu boleh la buat sendiri tapi bagi yang malas tu..tel atau mesej sj kak syima 0195177937 untuk oder. lebih mudah kan. mesej yang kak syima terima dari Pn. Sabariah.."salam. Puan saya dah rasa kek tu..sedap"

Saturday, October 06, 2012

Muffin pisang coklat kukus

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 2:55 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam. entri apa nak tulis hari ini ya..kak syima cerita pasal muffin pisang lah ya..kemarin 5.10.2012..kak syima ada cuba resepi baru muffin pisang kukus. tengok gambar dalam resepinya macam sedap sj..cuba buat tengok nak rasa sedap ka tak..nanti kak syima kongsi resepinya ya..


 
kak syima buat lah 1 adunan untuk di bawa ke rumah kak syima untuk makan makan sbb mak kak syima nak turun menunaikan haji pada
6.10.2012
 
 
Muffin pisang coklat..
kalau nak oder 0195177937
 
Jom kita kongsikan resepinya...
 
 Bahan A
 
2 cawan tepung gandum
2sudu makan serbuk koko
1 sudu teh soda bikarbonat
1 sudu teh baking powder
garam secukup rasa
 
 
Bahan B
 
1 cawan pisang emas (sudah di lecek)
1 cawan minyak masak
1 cawan gula Perang
2 biji telur (dipukul sedikit dengan garpu)
 
 
Cara membuatnya :-
 
1. Ayakkan bahan A kedalam mangkuk
2.  Kemudian masukkan bahan B dan kacau rata
3.  Masukkan kedalam acuan kecil
4. kukus selama 20 minit atau sehingga masak.
 
selamat mencuba..
 
 
 
** ihsan..Chef hanieliza


Thursday, October 04, 2012

cup kek hantar ke sekolah

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 9:11 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
 
 

cup kek choc moist ni kak syima buat untuk hantar ke koperasi sekolah..siapa nak oder boleh tel kak syima ya..0195177937..

tajuk apa kali ini ya..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 8:56 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum..aduh malasnya nak menulis dalam blog ni..dah brapa hari tak update..apa nak jadi dengan blog ni..malas sungguh malas..buat kek pun cuma ambil gambar saja ..x up date blog ni..esok kak syima cuti boleh la nak tulis sesuatu dlm blog ni dan masuk n3 terkini..kak syima masukkan gambar kek yang kak syima buat ya..

 
kek bluebery cheese ni ni oder oleh kawan hubby kak syima untuk birthday suaminya..respon yang kak syima terima..dia kata kek ni sedap..nnti nak oder lagi untuk birthday anaknya..tq atas oder.