Followers

Thursday, March 29, 2012

oder dari tabika perpaduan Kg berjaya, alor setar

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 8:25 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
kek carrot cheese walnut plus angry bird, bukan kek ni sj..ada lagi tiramisu cheese kek...tpi syima tak ambik gambar kek tu..2 biji kek ni sempena birthday kanak2 di tabika tu.

Tuesday, March 20, 2012

tiramisu cheese kek

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 8:44 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini


meraikan anak2 di pdk.. gambar ehsan dari ju yg di taq ke fb syima..


Assalamualaikum. entri hari ini 21.3.2012..kek tiramisu ni di oder oleh juraini, jauh ju mai ambik kek, tq jue.
****
catatan 29.3.2012.
dapat mesej dari juraini melalui fb syima..kata juraini "sangat sedap...tq kak, best,, budak2 suka....

Sunday, March 11, 2012

cupkek oder dari fatin

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 6:52 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum. entri hari ini,11.3.2012..kek ni di oder oleh fatin dari kolej matrikulasi pongsu Seribu, syima berurusan ngan mak fatin. Mak fatin ada call syima beberapa kali sebelum setuju utk oder cup kek ni. Mak fatin nak baker yg boleh hantar kek tu sbb tak ada siapa yg boleh datang ambik..ok la syima setuju p hantaq, fatin nak sambut birthday dengan kawan2nya kat kolej..malam ni pukul 8.00 syima akan p hantq kek ni kat fatin..harap fatin suka ya..syima rasa fatin mempunyai taste yg tinggi juga..sbb syima ada tanya fatin nak request warna apa2 tak, fatin jawab, tak kesah warna apa pun asalkan sedap sudah..

triffle

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 11:11 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
triffle ni di tempah oleh azian.

Peach kastard kek

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 11:02 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Kek ni di oder oleh yan, untuk birthday anak anaknya..yan tak mau kek ni di balut oleh apa2 cream pun sebab yan kata anak anaknya tak suka cream..jadi huduhla kek syima ni sebab tak di cover ngan fresh cream kelilingnya..apakan daya dah custemer nak macam tu..tpi syima tak puas hati..sebab tak cantik..tak pakai baju kek ni..kek ni dalam dia ada kastad dengan adunan istimewa,, nak bagi sedap syima letak kastad tu sedikit atas kek..walaupun dah lama belajar kek ni..tpi ni la first oder..cuma nak buat dia..uuhhh terlalu la renyahnya..

tempahan cgu salmah~carrot walnut Cheese kek~

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 10:37 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
carrot walnut cheese kek ~ RM 60.00 ~

Assalamualaikum. baru hari ni boleh masuk entri ni..kek ni di oder oleh cgu salmah 2 hari yang lalu dari sungai petani. picup point ialah separuh separuh..syima p hantar kat depan giant sg petani..nak tahu apa respon cgu salmah bila syima bukak fb syima..kata cgu salmah..

*** Pn....sedap.....dah tingal suku...

Friday, March 09, 2012

tempahan last minit

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 6:52 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Carrot walnut Cheese..
Assalamualaikum. 9.3.2012, kek ni tempahan dari kawan adik syima azah. carrot cheese kek ni syima decor simple ..

Thursday, March 08, 2012

happy birthday ija

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 10:14 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Assalamualaikum. kek ni di oder oleh haziah untuk birthday adiknya ija.
tq haziah.

Saturday, March 03, 2012

aduh penatnya..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 8:52 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Assalamualaikum. cerita hari ini, sabtu 3/3/2012..uhh penat betul..syim a dapat oder 2 biji kek tiramisu dan satu kek kawin. cerita kek kawin ni..dalamnya kek pisang..uhhh penat betul..entah apa yg tak kena
bancuhan bunga tu..bancuh kali pertama tak menjadi lembik, kali kedua juga lembik, kali ketika juga lembik..aduhai...selalu buat ok ja, cantik, mudah buat tak lembik adunan,, ini ya Alllah..bunga yang mudah jadi susah sebab adunan lembik mcm mana nak bentuk bunga..heran sungguh, resepi sama, cara sama,,selalu ok ja, mudah sj..dua kali syima terpaksa pi kekedai untuk beli krimwell dan shortening bahan buat bunga tu sebab asyik lembik..tukar resepi..sama jugak..sah la..pikir punya pikir..ni mesti kes shortening atau krimwell yang tak macam selalu dibeli..yg ni lebih berminyak..patutla adunan susah nak menjadi..lepas buat kek ada bersembang ngan kawan yang juga buat kek dan ambil tempahan..rupa rupanya dia pun mengalami masalah yg sama jgk..sah la stok krimwll atau shortening tu memang tak macam biasa atau mungkin pekedai tu ambik dari pembekal lain, sebab tu tak jadi bunga ising tu..masalah...walau bagaimanapun akhirnya dengan kesabaran.. kek ni menjadi jugak la..walaupun disebabkan adunan tu tak dapat nak buat bunga ros yang kelopak nya pecah2 di hujung..jadi lah bunga ros biasa..anda yang berminat nak oder kek ngan syima jangan segan segan dan malu ya, tel sj syima atau mesej ke..0195177937

tiramisu lagi..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 8:04 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Assalamualaikum. Tiramisu yang banyak sekali permintaan..atas sebab kesedapannya..syima guna gelatin halal dari halagel, guna minyak jagung untuk buat kek nya..supaya rasanya sedap. kalau sesiapa nak oder jangan lupa kontek atau sms, email pun boleh..sesiapa yang dah oder kek ni..pasti akan repeat oder dari syima..tq pd semua kastemer yang oder kek kat syima. kek ni di tempah oleh yan adik ipar syima, masuk ni dah 7 ke atau 8 biji kek tiramisu yg di oder oleh yan, tak cukup dgn itu, bila ada jamuan kat sekolah yan selalu oder kek tiramisu ni..jadi lepas tu bila cikgu2 kat sekolah tu rasa..depa kata sedap..ada pulak yang oder kek ni melalui yan..tq yan

kek murah dan sedap

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 7:52 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Assalamualaikum. entri kali ni..nak cerita pasal kek pisang berangan ni..syima ada belajar dan ada 3 resepi kek pisang, tapi bila ada oder, otak ligat pikir balik kek pisang mana satu yang sedap dan gebu..jadi pilih yang chef ni ajar..bagi syima nak jual kena jual yang sedap..mcm tu jgk kek sponge wpun ada beberapa resepi..tpi pastikan resepi yg sedap dibuat apabila ambik tempahan..memang betul, masa kek ni tgh masak dalam oven, bau harum semerbak wangi bau kek pisang ni satu rumah..sedap sungguh. harganya pun murah,,RM 30.00 sj sebiji.kalau nak oder kontek syima ya..

demi tempahan adik iparku..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 7:42 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Assalamualaikum..enteri apa nak tulis hari ni ya..lepas balik tengok anak di asrama barulah sempat syima masukkan gambar dan tulis sedikit mengenai kek ni ya..kek ni di tempah oleh kawan yan adik ipar syima utk birthday anaknya. kek tiramisu dan syima bubuh edible image..dah mengelembung gambaq tu sbb tiramisu kan lembab. syima tambah dengan coklat ganache yang dibancuh ngan whipping cream dan decor ngan coklat atasnya..emm sedap...