Followers

Friday, November 23, 2012

kelas kek n decor kek..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 3:33 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum..apa habaq semua.lama nya kak syima tak update blog. agak kurang sihat kebelakangan ni..kemarin dah p jumpa doktor..harap sihat seperti sediakala..banyak projek tersangkut..ada juga yang tel atau mesej kak syima minta buat kelas kek atau dekor kek..kalau ada apa apa mesej atau call kak syima ya

Tuesday, November 06, 2012

Promosi telekung jersy afa..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 7:53 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum...selain buat kek kak syima juga ada jual telekung dari kain jersy..harga untuk dewasa RM 60.00 tak termasuk harga pos RM 10.00..sila la tengok gambar telekung tu..sejuk, selesa, tak payah pakai anak telekung..sesuai untuk siapa2 yg nak pergi haji atau umrah..dan juga untuk pakai sembahyang setiap hari..tengok sini ya..
http://afamajujaya.blogspot.com
 

telekung jersi afa

Monday, November 05, 2012

Air tangan hubby..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 7:31 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
 
Lasagna
 
catatan 5.11.2012..Salam..Sebelum hari Raya Aidil Adha hari tu..setelah semua anak2 balik bercuti raya di rumah..husbnd kak syima cuba buat lasagna untuk jamu anak2..emmm sedapppnya...
 
 
tengah bakar..tak boleh makan lagi..lasagna ni bukan bakar cara bain marie ya...tpi husband kak syima buat sampai melimpah limpah...takut juga meleleh..kena la lapik ngan loyang

Maaf yan lambat buat kek

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 7:17 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
bluebery cheese kek
 
Assalamualaikum..mai kita layan gambar kek  ni yang di oder oleh yan..yan oder 2 biji kek satu bluebery cheese kek dan lagi satu tiramisu cheese kek..tpi cari gambar si tira nak bubuh dalam blog ni dah tak jumpa gambar tu..maaf yan bnyak hari oder baru dapat kek ni..kak mah sibok memanjang..kek ni kebetulan ada sikit stok bluebery dan buah kiwi dlm peti ais jadi kak syima tabur la sikit2

oder sempena aidil adha 2012

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 5:39 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Carrot cheese dan tiramisu cheese ni  di oder oleh cikgu salmah untuk sambutan hari raya aidil adha 2012..tq atas oder....
 
 
entah yang keberapa kek ni di oder oleh cikgu salmah..dia kata semua ahli keluarnya suka makan kek cheese tiramisu ni..tq cikgu..nanti oder lagi tau..
 
Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 5:35 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini

cubaan buat kek karemel pelangi..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 5:28 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Asalamualaikum...amboi mengancam sungguh kek ni..yang menjadi perbualan hangat sana sini seantero dunia..sicantik ayu manis ni..siapa lagi..kek karemel pelangi la..dah lupa bila buat sebab baru nak tulis cerita ni..ok kita layan dulu gambar dia yang ayu ni..
 
 
 


walaupun kak syima tak pi kelas mana mana untuk buat kek ni ..tapi dek kerana terlior tengok kawan kawan lain buat..kak syima buat juga la..ooo betul2 mencabar buat kek ni..kali pertama cubaan..kek nya sedap sangat2,,gebu, sedap, besttt..tak terkata..jika dibanding dengan kek kek lain..kek ni kak syima bagi nombor 1 kesedapan nya..tapi..fuhhh karemelnya..agak lembut sikit...aduhhh..tak pa..nak cabar aku ya wahai kek..nanti tengok siapa menang..
 
 
gebu, halus, mulus, kesedapannya tak terkata..itulah namanya kek karemel pelangi..

oder dari tih

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 5:10 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
 
Assalamualaikum..huhh lamanya tak update blog..dek kerana kemalasan dan tak ada masa..buat kek dan ambik gambar sj..nak bubuh dalam blog..kena tunggu masa lapang..dan kena ada mood menulis baru boleh..ok kak syima tunjuk kek coklat moist ni ya..
 
kek coklat moist ni oder dari tih untuk dibawak balik beraya/Aidil Adha 2012 ke Pahang..


 
kek coklat sebanyak 70 biji ini jugak di oder oleh tih untuk dijadikan gudies bagi majlis akikah anaknya..tq tih atas oder..nanti oder lagi ya..

telekung jersey sembahyang yang sejuk dan selesa

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 4:20 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
untuk melihat dan nak tahu lebih lanjut mengenai telekung jersey afa..sila ke
http://afamajujaya.blogspot.com