Followers

Wednesday, October 22, 2014

pandan layer kek

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 11:03 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Pandan layer kek ..bagi yang tak suka cheese..x suka cream,,pandan layer terbaik..
 
 
pandan layer kek..
utk oder 0195177937
 

Russian black n white choc

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 10:43 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
 
tq kastemer
utk oder 0195177937

italian rainbow..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 10:32 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
ini adalah merupakan kek italian rainbow..yg di letakkan edible image..
tq kastemer atas oder..




 

Tuesday, October 21, 2014

bluebery cheese kek

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 11:40 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
 
 


 
bluebery cheese kek ni untuk makan2 sempena hari raya aidil adha 2014 baru ni,,guna stok buah sedia ada dlm peti sejuk..

bluebery cheese kek

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 9:12 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini

sejak dua menjak ni kak syima malas nak updet blog.. malam ini ada kerajinan sikit..kita tengok  oder2 yang diterima..ni bluebery cheese kek
oder dari adik ipar kak syima..

 
tentu sedap kan..nyaman tekak..
masam masam manis gitu..

creampuff yg mabeles..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 8:39 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
creampuff berintikan kastad sedap ini yang banyak sekali kak syima terima oder..dan repeat repeat oder dari kastemer..
 
 
 
 
 
 
harga sebiji mama puff RM 0.50 dan
baby puff RM 0.35..
 
call atau mesej untuk oder..0195177937
 
 



 

Sunday, October 19, 2014

malasnya nk update blog..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 9:25 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
demam roti lebah yg sedap meletop..

Sunday, September 14, 2014

...tempahan yang diterima..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 8:16 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
kisah kemarin atau semalam..13hb september 2014...letihnya bukan main..banyak sangat kek yang perlu di buat..tidak ada pembantu..sebiji kek kawin 11 x 11 inci.., 5 biji carrot walnut..16 bij cupkek, 60 biji tart buah dan 60 biji tart bluebery..kadang2 rasa mcam dah tak mahu membaking..
malas sampai ke tahap gaban dah ni..maklumkan baking sambil bekerja..dengan stress keja di pejabat..menyebabkn kita malas nak buat..mendekor adalah keja keja seni..kalau otak jem..susah idea nak keluar..lusa ada lgi oder..dan tengah menaip dah ada yg call utk oder carrot walnut nk raya haji.. aduh,..tapi..Alhamdulillah rezeki...
..tapi nak buatnya tu memenatkan.betuah org yg buat full time baking,,.
kita tngok gambar2 kek yg dah hntr pun kt kastemer..
 
ni..ibu duit..bnyk oder..
tpi nak buatnya renyah sungguh..tuhan saja yang tahu..
carrot walnut cheese..rasa dah ratus biji buat ni..ya la sejak tahun 2010 kan..
..siapa2 yang nak belajar sila kontek kak ya..insyaallah tak rugi..
..sedap..
untuk tempahan..0195177937
 


 
ni gambar rentasan dalam carrot walnut cheese..
dah tak ada rasa carrot..bgi yang tak suka carrot la..mmm sedap..
 
ni gambar temphan yg diterima pada hari yg sama ..13hb sept..
hari ni 14hb..sakitnya tapk kaki..kerana berjalan dan berdiri lama kat dapur..


 
kek kawin tema peach..
 


tart bluebery..
 


 
tart buah2an..
 
 ..cupkek  nampk berbalam balam dari tingkap ovenku..


 
 

 
cupkek..maaf la kalau x cantik wahai kastemer..
 
siapa2 nak oder call, sms atau wasap kak syima ya..0195177937..
..ok..jumpa lagi bye.
wassalam..
 
 
 



 
 
 
 


Sunday, September 07, 2014

kek sponge..freshcream.. edible with bluebery

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 4:44 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum..
lamanya tak update blog..penyakit malas dah tiba sekarang..memang malas sungguh sungguh bukan main2..
baru ni kak syima ada dapat tempahan ..kastemer nak kek sponge di sapu dengan fresh cream..
kastemer nak letak edible..
inilah hasil yang kak syima buat,,nampak kecik ..gambar jauh ni..tpi kek ni besar,,2 adunan lagi..berat..

 
 
ditengah kek ni kak syima bahagikan 3 layer dan sapukan freshcream dan filling bluebery..tentulah sedap..rasa lemak, masam masam manis kan..
 
nak tahu apa kata kastemer..kak syima tempek kat sini ya,,
 


 
..ni respon dri kastemer..
apalagi kita yang buat kek lagi suka dan gembira sangat2 lah kalau org dh kata kek kita sedap kan..
ramai yang dok mintak resepi kek sponge..wpun sebelum ni dah kak syima bgi..tpi resepi ni paling jadi
dibawah ni kak syima letak resepi kek sponge..yang kak syima belajar dari chef noraini di pucong masa tu..mgkn tahun 2010..masa mula mula kak syima start baking..minta izin chef ya untuk bagi orang semua resepi ni..
 
harap rezeki kita bertambah tambah lepas ni..
 
 
Resepi kek sponge
 
Bahan bahan
 
125 gm tepung kek
15 gm ovelet
125 gm gula kaster
5 biji telur (A)
40 gm air
70 gm mentega cair atau minyak
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh esen vanilla
 
Cara membuatnya
 
1. satukan gula, ovelet, tepung, serbuk penaik dan tepung dalam mangkuk adunan.pukul hingga gebu dan pekat selama 5 minit dengan kelajuan tinggi
2.perlahankan kelajuan..masukkan air dan esen vanilla..pukul lagi hingga gebu
3.tuang minyak atau mentega cair dan gaul dgn senduk hingga sebati atau guna speed rendah.
4. sediakan tin pembakar 8 inci..gris dengan mentega dan lapik kertas serap minyak.,.tuang adunan dan bakar selama 45 minit dengan suhu 45 darjah atau hingga masak..
 
selamat mencuba..
 
 
 
 

 

Tuesday, August 12, 2014

blueberry cheese kek ..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 5:07 PM 3 ulasan Pautan pada catatan ini
blueberry cheese kek..
kek ni kak syima buat sempena rumah terbuka hari raya 2014 yang baru ni..cepat habis kek ni berbanding kek lain..
ya la tentu sedap kan..rasa lemak masin cheese bercampur rasa kek yang enak dan masam blueberry yang dituang diatas kek..walla..memang sedap..wpun rupanya kurang cantik..sekejap saja habis..
rumah terbuka ini untuk meraikan kawan kawan anak sekolah anak dan kawan kawan dia
yang sedang buat latihan praktiakl..t

italian rainbow..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 4:53 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini

kek italian rainbow ini di oder oleh arisya..untuk majlis tunang adiknya...


lama dah tak update blog..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 4:38 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini



bread butter pudding..yang enak

lamanya tak update blog..malas..tak ada masa..sibuk..banyak kerja..bercampur baur..
puding roti yang sedap ni dioder oleh hanita..
menggunakan roti gardenia..sususegar dan telur
sedap la bagi tekak kak syima..
siapa yang berminat nak oder..jgn lupa call atau sms 0195177937

Wednesday, June 18, 2014

my nyummy..bread butter pudding..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 5:36 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini

bread butter pudding..adik kak syima yang sedang makan kata..kak boleh jual kat hotel ni..
sedapp..




Friday, May 16, 2014

pavlova..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 11:31 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
enteri malam ini..pavlova oder dari cgu suhaili..

 
 
 

 
 
 
apa kata  pengodernya...
 
 
...tq kak..sedap hingga menjilat jari..
 
(hanya untuk tujuan promosi)
 
anda nak oder...0195177937
 

carrot walnut cheese cupkek..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 11:17 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum..kita jamu mata carrot walnut yang ditempah oleh cgu suhaili ini..
 
16 biji carrot walnut yg sedap..
 
 
 
 

 
 
kita lihat apa komen cgu suhaili..
 
 
...tq kak..mmg terbaekkk..
 
(sekadar untuk tujuan promosi sj..)
 
 
tenkiu cgu suhaili atas oder..cgu su kata anaknya minta oder lagi..
 
anda nak oder juga..0195177937
 
Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 11:05 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini

kek zaman mak mak kita dulu..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 11:04 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
enteri malam ini..jom kita tengok kek gula hangus yang kak syima buat..
 
 

 
 

 
 

 

Tuesday, May 13, 2014

triffle buah buahan..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 6:53 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
jom kita rasa triffle buah2an yg sedap ini..
 

 

choc moist with strawberi

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 6:44 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
choc moist with strawbery..tq kastemer..for the oder..
 

kek sponge..with fresh cream

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 6:38 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
 
sponge with fresh cream..utk birthday..
nak oder..0195177937

Saturday, May 10, 2014

coklat moist dgn bunga2 buttercream

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 11:48 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini

kek hntaran..coklat moist with flower buttercream...kita layan gmbar ni..
any way..tq ima cimot comot..rakan fb atas oder ini..dalam dia kek coklat moist..saiz 9 inci

Tuesday, April 22, 2014

birthday kek

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 9:18 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
kek padang bola oder dari seorang kastemer untuk birthday anaknya..


terima kasih banyak atas oder..

Saturday, April 19, 2014

cepat..cepat..fenomena tart mawar..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 10:28 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini


cepat..cepat sapa yang tak oder lagi sila mai oder,..tak rasa rugi..adunan butter dan minyak sapi..dah jadi fenomena biskut tart mawar ni..dengan masam masam manis nenas..tentu best kan masuk mulut..belup..belup..
 
tapi ada kawan kata ..awat mahai sangat..mengalahkan almond crunchy dia kata..oiii dik non..adunan dia butter syang oii..dan minyak sapi..sebab tu biskut ni lemak lemak sedap..
 
nak buat nya pulak..fuhhh separuh hari dik non oii dok gentelkan jemnya tuhh..tak masuk nak terap kulit lagi..mau 1 hari siap..
 
tapi yang rajin boleh buat sendiri..yang tak berapa nak rajin oder ja ngan ksyima ok..

Sunday, April 13, 2014

biskut mawar aka Ros

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 8:59 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum..
tu dia..mai dah..biskut raya sedapp..tak raya pun boleh makan sedap..masuk mulut..lemak2..adunan minyak sapi campur butter asli..memang kesedapannya ketara sangat2..cerita banyak pun tak gunakan..anda kena rasa dan cuba sendiri..bagi peminat peminat tart yang nak rasa..jgn malu dan segan..call kak syima atau sms,,wasap pun boleh..0195177937..tak rasa rugi woooo..orang semua dah makan..
 
oder2 sj..
 
 
 
sedap woooo...
 
lemak,,masin,, manis,,masam...

Thursday, April 10, 2014

yam layer kek

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 11:00 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
 
yam layer kek..
0195177937..kalau nak oder..

pandan layer kek

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 10:55 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
 
pandan layer kek,, nak oder 0195177937
RM 55.00

Bangkok kaya..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 10:03 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
 
bangkok kaya kek
 
bagi peminat peminat kopi,,,cepat2 mai sini..nak tunjuk kek bangkok kaya..
bawah kek...tengah kaya dan atas coffee..cubalah..
harga semasa RM 35.00 shj..
sedapp..
 
0195177937 

Sunday, April 06, 2014

kek sarang semut..dibuka untuk tempahan..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 11:18 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum..kek yang sedap ..kak syima buka untuk tempahan..
iaitu kek sarang semut..mana nak cari kek sarang semut yang macam orang tua2 dulu2 buat..lembut..sedap..
 

kek sarang semut..yang macam mak mak kita dulu buat..
mana dah nak cari mcm ni di zaman sekarang,,enak sedapp..
 
 
 
sapa2 yang dah teringin dan mengidam lama dah nak makan kek sarang semut  ni..calling2 atau sms kak syima..oder saja..senang..
yang rajin boleh buat sendiri..
kek ni mudah buat..tapi bab nak lekat di acuan tu yang mencabar sikit..
 
cubalah kek sarang semut kak syima,,lembut, gebu,, enak..sedappp..
 
nak oder..0195177937


Wednesday, March 19, 2014

kek coklat moist..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 8:53 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini


sudah malas nak menulis..tengok gambar sj lah ya..kek coklat moist with ganache oder dari kastemer..tq