Followers

Sunday, January 29, 2012

memang moisttt..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 8:58 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
kek chocolate supermoist ..RM 45.00, nak tempah..0195177937


penggemar coklat brownies

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 8:46 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
chocolate brownies ~ 1 loyang RM 70.00

oder..oder

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 8:34 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini



bluebery muffin..sedap

siapa nak tempah..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 8:22 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini



kek butter pelangi..nak oder sebiji RM 35.00 loyang saiz 9 inci..sila sila..







tak tidur siapkan tempahan..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 3:26 PM 2 ulasan Pautan pada catatan ini
untuk bagi kek ni tinggi..syima buat 2 biji kek coklat dan letakkan blueberi filling ditengahnya.







yani nak warna merah ikut tema kenduri ...kak syima selit dengan bunga putih ok la yani no..bagi nampak ada ton warna sikit..















catatn hari ini 29.1.2012. Alhamdulillah dah selamat kek ni syima hantar pada yani, tuan yang oder kek ni. tempat temu janji ialah komplek datok kailan, depan kfc. tak tidor semalam syima dok buat kek ni..aduh apa la tak kena bunga tak menjadi..nasib baiklah ada lebih lagi krimwell dan shortening..apalagi syima buat adunan baru, mixer berbunyi lagi pukul 3 pagi...akhirnya barula jadi bunga..amboi sensitif sungguh adunan bunga ni..kalau tak betul sukatan..memang tak menjadi..penat sungguh..pukul 6 pagi kek dah siap di dekor.syima start buat pukul 1.00 pagi..alhamdulillah lega..pukul 9.00 pi jumpa yani di datok kailan untuk bagi kek ni. terima kasih yani..harap suka la no..terima kasih daun keladi..nanti oder lagi..
** Catatan pada 25hb Februari 2012.
...di bawah ada komen yani..


































Wednesday, January 25, 2012

bahan kek red velvet..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 2:41 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini



kek red velvet yang baru masak













Rich gold label..





















RM 11.80


syima tunjukkan disini bahan bahan untuk buat kek velvet..sebab tu lah kek velvet mahal..RM 80 keatas..tengoklah bahan bahannya..cream cheese philadelpia tu RM 11.80 bukan 1.80..nak buatnya pun boleh tahan..renyah jugak..sebab kek dia gebu sangat..silap2 pecah..cuma bagi sapa sapa yang pernah oder kat syima kek red velvet ni,,syima rasa kek ni manis sikit..lain kali akan dikurangkan sikit gulanya..










Happy birthday nadiah..anak saudara syima

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 2:16 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
triffle..

sambut birthday tiga beradik sekali..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 8:31 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Red Velvet















sibungsu nak red Velvet..utk birthday yang di sambut 3 beradik sekali,,yang semua nya lahir dlm bulan januari..happy birthday nur aufa, mohd affifuddin, dan nur awatif..moga jadi anak yg soleh dan solehah serta berjaya dan cemerlang didunia dan akhirat.
































































Sunday, January 22, 2012

kek bentuk 6

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 9:31 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini




birthday kek bentuk 6 red velvet ni di oder dari ani untuk birthday anaknya irdina ilmuna. tq ani.

Saturday, January 21, 2012

oder jiran depan rumah..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 11:15 AM 0 ulasan Pautan pada catatan ini






kek fondant ni di oder oleh cikgu salmi, jiran depan rumah syima..cgu salmi nak kek buah dan request warna terquest..jenuh juga syima nak mengadun fondant tu jdi warna terquest, jadi la kot no warna dia,, pening juga sbb warna terquest ni x ada jual kat kedai..katanya kek ni nak di bawa ke kelantan..tq cgu salmi.



Friday, January 06, 2012

yan oder untuk anaknya yang cuti/balik asrama...

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 6:38 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini



lama dah tak tulis sesuatu didalam blog ni. ramai yang oder kek..tpi syima nak rehat sekejap..ni buat juga sebab kesian kat yan..yan adik ipar shima..oreo cheese kek oder dari yan untuk makan anak beranak sempena cuti sekolah hari minggu..

Wednesday, January 04, 2012

sedihnya hati..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 1:19 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Dah lama saya tak tulis sesuatu didalam blog ni..setelah sekian lama.., hati masih sedih dan sayu lagi..sedih, ku tangisi..ditinggalkan..anak bungsu ku dah masuk keasrama 3.1.2012. dalam perjalanan balik dari hantar anak ku keasrama air mata mengalir laju.. anak bongsu ku tingkatan 1 , tinggal di asrama..tinggal lah diri ini tanpa peneman setia yang menemani ku kemana saja..yang menghiburkan..sedih pilu hati ni.. terasa hidup ni terlalu cepat berlalu..asalnya kita sorang..kita ditinggalkan dan kemudian akhirnya kita akan balik seperti asal.. sebelum pergi dijemput Ilahi..