Followers

Sunday, April 28, 2013

carrot walnut cheese

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 7:14 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum..entry yang tertangguh lagi..28hb April yg lalu..ksyima terima tempahan dari pidah..sepupu kak syima untuk meraikan hari ibu dan bapa mak mertua dan bapa mertuanya..
carrot walnut..


kaya dengan walnut


selamat hari ibu dan bapa buat mak n ayah...dari pidah untuk mak dan ayah mertuanya di pendang..



gambar kek tertunda akibat malas berbelog...

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 1:15 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum..dah lama ksyima tak hupdet blog ni..malas betul dengan di tambah sibok hal keja pjbt,,adoii hidup perlu diteruskan...
nak cakap hal pjbt cikit boleh kot no...kita ni kalau lama lama kat satu tempat,,orang pun dah tak suka kita gamaknya....kena beralih arah rasanya..dah 5 tahun disini..dulu ksyima pikir lagi lama lagi bagus sebab saling kenal mengenali,,lagi faham,,..tpi lagi lama kita lagi orang tak suka kot no..
cukup la takat tu no kita kongsi,,jom la kita tengok gambaq kek pulak..triffle ni ada adik tu oder dri johor melalui phone sj..n kawan adik ni mai ambik di rumah..surprise utk kawan la kiranya ni..



                                                 triffle strawberry



triffle ni..lapisan bawah kek,,lapisan ke dua kastad,, lapisan ketiga jelly strawbery..(halal punya ya)..dan lapisan atas sekali buah2an..

cubalah sedap tau...sebiji hanya RM 37.00 sj


Sunday, April 14, 2013

carrot walnut cheese utk birthday ibu wanie

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 3:15 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum.. hari ini 11.4.2013..petang tadi kaksyima pi hntar kek carrot walnut cheese yang di oder oleh wanie sempena birthday ibunya yang ke 58 tahun. bagusnya dapat anak macam ni..sejuk hati kan..
kak syima bertolak pegi hantar ke Butterworth pukul 4.00 petang sebab janji ngan wanie pukul 5.00 petang nak ambik kek tu..mai kita tengok kek untuk birthday mak wanie..wanie ni regular kastemer kak syima tau..tq wanie krana selalu oder kek kat ksyima..


carrot walnut cheese kek


Catatan hari ini ** 14.3.2013...pagi ketika nak naik lif ke pejabat tingkat 4 untuk punchkad..di wisma persekutan alor setar,, saja saja buka hp kot kot ada mis call atau mesej siapa2 yang tak dengar masa drive ke pejabat tadi..eh ada mesej dari wanie...nak tau apa wanie kata..

"As salam kak syima, lupa nk bagi tau yg carrot cheese cake yg wani order for my mom birthday teramat la sedap...n cake tue x smpi satu hari dah abis...nanti wani oder lagi k..thanks a lot kak syima...love "

Alhamdulillah...sebagai tuan yg buat kek..kita sangat sangat suka dan puas hati dan tersenyum gumbiralah..lah kalau custemer kita puashati dan kata kek kita sedap..

dan taklupa..kak syima ucapkkan happy birthday untuk mak wanie juga semoga dalam dipanjangkan umur dan dalam  rahmat dan kasih sayang Allah selalu hendaknya...Tq wanie.













Saturday, April 06, 2013

surprise oder untuk kawan di mrsm...

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 9:13 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum..catatan kedua hari ini 6.4.2013..kak syima cerita balik dari mula ya..dlm seminggu yang lalu ada terima call dari seseorang.. tanya kak syima boleh tak buat kek n hantr ke mrsm kepala batas..
 
ksyima kata boleh..lepas tu wanita yang menelefon tu minta kak syima buatkan 6 biji kek coklat dan 6 biji red velvet pd bila bila kak syima free..dan hantar pada kawanya di mrsm dia minta kak syima tulis.."happy birthday from us?" ..tapi tula..ksyima tak pula tanya nama siapa yang menelefon tu..
 
jadi kemarin 5hb 4. kak syima buat cupkek tu..nak tengok tak gambo,,
 
 
6 biji red velvet dan 6 biji cupkek coklat moist
 
decor simple sj..nak bubuh bunga buttercream  memang cantik..tapi muak pulak nak makan..jadi ksyima buat simple2 sj la..yang cupkek red velvet tu atas dia cheese dan whipping cream ya..bukan buttercream..
 
petang kul 3 lebih kurang dapat mesej dari pengoder tanya dah g hantr ke belum..kebetulan kak syima dah kirim kat hubby kak syima yang balik lunch hari jumaat..kira on t way la kek tu pada cikgu Juhaida binti Muhat Anuar ~  KJ matematik..
 
lepas tu kak syima call hubby bimbang juga sebab red velvet tu sensitif..tak tahan panas..kot cair lambat2.
 
Rupanya penerima tu dah tak ada ke bertam golf resort  ada program kat ctu agaknya..jadi terpaksa lah kek ku menuju kesana pula..
 
hingga akhirnya comfim kek tu sampai ketangan cikgu juhaida..tapi sampai la kaksyima tak tahu siapa pengodernya..hanya sms sj..kemudian bank in
duit..terima kasih banyak kerana sudi oder ngan kak syima ya..
 
kalau sapa sapa nak oder sila sila..0195177937
 
****
 
catatan hari ini 14.4.2013.....
 
 
kak syima terima mesej@ sms dari cgu yang oder kek ni..pada 7.4.2013 jam 11.02 am..katanya..
 
 
"cikgu ju kata sedap! Thanks kak (gambar org tersenyum)''
 
 
 
 
 
 

Cupkek coklat moist..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 8:47 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum..catatan hari ini 6.4.2013..kak syima tunjukkan kek coklat moist yang syima terima oder dari wanie..wanie kata ni kawan wanie yang oder..maaf wanie kak syima tak sempat  tanya nama kawan wanie..nama apa wanie..kalutnya kemarin 5.4.2013 kak syima siapakan 30 biji cupkek tu..wanie kata kawan wanie nak buat makan makan sj dan nak decor simple sj..
 
kak syima nak buat decor apa ya..kalut kalut tu kak syima buat decor simple sja la..maaf kalau tak lawa..kak syima ni sibok sangat2 dengan keja..otak pun dah berserabut dan jemm sangat2...
 
kul 3.30 kak syima pi hantar cupkek ni pd kawan wanie..jauh jugak kat butterworth sana..
 
mai kita layan gambaq kek ku yang tak brapa comey ni..
 
 
 
30 biji siap..
 
kak syima buat 36 biji kek coklat..sebab ada oder dari cgu mrsm untuk kawanya 6 biji kek coklat dan 6 biji cup kek red velvet
 
 
tiba tiba tgh drive dalam perjalanan balik..wanie call bagi tau kek tu kawan dia kira tak cukup 30 biji..ada 27 biji sj..aduh duh duh..tak ada niat menipu ya..tadi kira cukup mcm mana tak cukup pulak..sah tinggal kat rumah..
 
kak syima mintak maaf banyak kat kawan wanie..nasib baik la dia kira balik..baru teringat masa bakar cup kek tu..tray dah tak muat nak letak semua kek..kak syima letak dlm bekas lain...kak syima bgi tau
 wanie nak pegi hntr semula atau kak syima bank in duit balik utk 3 biji tu..
wanie kata kawan dia nak yg fresh bake..nnti 10hb ada lagi oder minta hntar sekali 3 biji tu...
 
bila sampai rumah...tercatok 3 biji cupkek tu dok ada dlm peti sejuk..aduhhhh...
 
yang bestnya..tadi dalam pukul 7.43 ptg terima mesej dari wanie..
 
"Assalam kak syima nurrul kwn wani yg oder cupcakes tue kata cupcakes
sedap sgt..family dia pun enjoy.."
 
hati ku mula berbunga riang..hilang segala penat buat cupkek tu..
10hb ni nak pegi hantar kek carrot cheese oder dari wanie..n 3 biji fresh cup cakes.
 
 terima kasih wanie nanti oder lagi tau..