Followers

Friday, December 23, 2011

dalam kemalasan buat juga kek ni..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 11:37 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
oreo cheese kek oder dari yan..kali ke 4 yan oder ni..yan kata anak anak dia suka sebab sedap, maaf yan dekor simple sj, apa yg ada dalam peti ais sj yang shema bubuh..tq yan atas oder.



layan anak berenang..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 6:24 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini




walaupun jemu..tunggu jugak la..krn anak ku merengek sangt nak pi.. ni lah aktiviti anak ku dgn kawan kawan dia tiap2 hari minggu..





Thursday, December 22, 2011

mood rajin belum datang..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 7:30 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini


Assalamualaikum..hari ini syima dapat oder lagi kek tiramisu cheese dari cgu noraini. syima buat decor simple sj ya..walaupun sebenarnya malas nak membaking tapi disebabkan cgu noraini kata kek ni utk birthday..syima buat jugak la..dan maaf pada eja, che chah, cgu rosnani..emm siapa lagi ya..yg syima tak buat lagi kek yg depa oder..bila penyakit malas nak hilang ni..

Saturday, December 17, 2011

oder dari serena monaghan..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 3:44 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini




maaf gambar tak brapa clear..hanya gunakan kamera hp sj..














hari ini 17 hb syima dapat oder kek red velvet 3 tingkat untuk kek kawin. yang oder kek ni namanya serena monaghan. kek red velvet ni di cover dengan cheese sebab tu la ising dia tak putih melepak..dia nak kuning kunig sikit sebab cheese..oder melalui fb saja,, semalam tak tidur syima siapkan kek redvelvet 3 tingkat tu..lepas tu hari ni 17hb, lebih kurang pukul 11.30pg kek tu selamat sampai ke merbuk, kedah..rumah mak saudara serena. serena menetap di ireland.dia oder melalui fb dan call sj..selain dari kek kawin ni, serena juga oder slice kek sebanyak 108 slice(3 kotak), blueberi cheese tart sebanyak 50 biji. Alhamdulillah semua oder telah di sempurnakan..walaupun tak tidur dibuatnya semalam..tq serena atas oder.









Tuesday, December 13, 2011

fruit flan yg syima belajar dari lynn hassan...

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 8:51 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini
fruit flan yg dah siap di decor..cubalah..sedapppp




kek ni dalam proses..3 layer, oder dari min..utk birthday suaminya..belum di cover dgn fresh cream. Dah lama syima berguru kek ni, cuma sebab tak ada oder, syima tak buat la. tiba tiba dapat call dari min, regular custemer jugak ni, minta buatkan kek yang sarat dengan buah2an, sebab kata min untuk birthday suaminya, dan suaminya suka kek yang ada buah..jadi teringat pada fruit flan ni..jadi syima buatkan kek ni utk min..tq min atas oder.

cupkek bertunang..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 8:41 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini








cupkek vanilla oder dari azie..untuk pertunangan maria dan hasni.. tapi bila nak masuk kotak..syima buat ubahsuai sikit..letak bunga ros kecik kat cupkek yg ada tulisan tu..supaya lebih menarik..





carrot cheese walnut kek

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 8:25 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini








Assalamualaikum..kek carrot cheese walnut ni di oder oleh biras ku ipah..short notis jugak..tempoh oder satu hari sj.. ipah nak kek yg sesuai untuk birthday anak anaknya..







dari min untuk suaminya

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 8:20 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini



yan oder untuk birthday suaminya..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 7:57 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini



Saturday, December 03, 2011

kek kawin..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 3:04 PM 0 ulasan Pautan pada catatan ini

hari ni syima buat kek kawin yang dioder oleh regular kastemer syima iaitu cikgu salmah bahari dari sungai Petani, syimah dapat komen dari cgu salmah melalui mesej..katanya "cantik sangat. Ramai yang puji"..tq cikgu salmah, terima kasih daun keladi,,nanti oder lagi ya..mula2 tu takut juga, risau kot cgu salmah tak suka ngan dekor ni..