Followers

Saturday, July 25, 2015

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 10:31 PM
Assalamualaikum..lama dah kak syima tak update blog..aktiviti baking juga d slowkan ...di sebabkan kerajinn yang melampau..pada kastemer yang tel n mesej nak oder kek..mohon maaf klau kak syima tak tunaikn hajat anda..tak tahu knapa..kerana cbok dgn tugas d pejabat..urus anak2 dan sebagai nya menyebabkn mood membaking terus kelaut..
..namun hari raya baru ni..ku gagah kan jugak buat biskut raya dan ambik tempahan buat samperit, tart jem mawar, red pearl..mai kak syima belnja gmbar biskut..nk tengok x..



Sedap biskut samperit ni..
Tpi mak ksyima kata agak manis sikit..
Pada sesiapa yang nk resepi kak syima letakkan kat sini ya..



300 gm mentega
160 gm gula icing@120 gm
2 kuning telur(b)
4 sudu mkn susu pekat mnis
1 camca teh esen vanilla
240 gm tpg gndum
100 gm tepung jagung
160 gm tepung kastad@200gm

Cara..
Putar mentega ..campur gula icing yg telah di ayak..campur kuning telur..campur asen vanilla..campur susu pekat dan campur tepung ..kak syima ayak dulu tpg gndum..terap dgn acuan..susu tu kak syima letak 2 camca sj..dan gula icing hnya 120gm sj..
Bakar 160/150 darjah..15 minit..atau ikut oven masing masing..selamat mencuba..
Kak syima pukul dgn senduk kyu sj..

Resepi ni pun kak syima ambik dri 1 blog..dh x ingat nma  tuan blognya..mohon maaf ya tuan blog..izin utk dikongsikan resepi ni..



Tart mawar yg sedap ni pun buat jugk..


Belum bakar..



Pemandangan dalam oven..


Anak ksyima buat biskut yg dia suka..fames amos..



Tapi kejap sja semua biskut2 ni habis..buat sendiri mmg sedap..Seminggu raya biskut semua dah licin..sebab sedap kan..



0 ulasan: