Followers

Friday, January 18, 2013

hasil kerja anak..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 12:10 PM
Assalamualaikum..entry hari ini ..mai kita tengok kek yang anak kak syima buat kemarin 17.1.2013..sempena birthday dia pada 18hb..kebetulan dia balik bercuti belajar..dia nak sangat makan n buat banana chocolate cake ni..jadi mai kita tengok step dia dan hasilnya ...
 
 
pertama kena buat kek sponge..
 
 
tengah bakar..agak tinggi kek ni naik jadi terkena api atas..
 
 
kek dah masak..gelap sikit diatas..tapi lembut n gebu..guna resepi lynn hassan
 
sediakan cream/whipping cream..macam ice cream sedap..
 
potong kek 3 layer..kemudian lapis lapiskan cream dan pisang berangan
 
bila dah habis 3 layer tu..cover seluruh kek dgn cream tadi..
 
masak cara double boile coklat bar n uht wipping cream..api perlahan
 
masak sampai jadi macam ni..cara double boiled
 
step seterusnya..tuang adunan tu atas kek yang telah di cover tadi..dgn hati hati..tuang sampai rata semua..
 
dekor simple yang anak kak syima buat
 
 
 inilah rupanya..freash cream yang dilapis pisang berangan
 
 
sedap...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0 ulasan: