Followers

Thursday, January 31, 2013

ode..ode..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 12:25 PM
Salam...enteri hari ni..31.1.2013..khamis..kak syima dapat oder kek banana chocolate kek dari fazilah kawan ksyima..semalam lepas balik keja ..singgah yumi a.setar untuk beli bahan bahan nak buat kek ni..tapi kat yumi tak ada strawberi dan pisang berangan..singgah giant sungai petani kot kot ada strawbery fresh dan pisang..disebabkan masa tu pun dah pukul 8 malam lebih..takut gerai pisang kat datok kailan tu tutup..kak syima p tinjau kat giant kot kot ada pisang..boleh beli saip siap...strawberi dah ada..kira fresh..pisang..emm pisang apa tak tau yang ada tu..panjang tapi agak wangi..tanya budak budak yang dok kerja kat giat tu..depa pun tak tau..beli jugak..takut x jumpa pisang tak boleh buat pulak..5 biji RM 4 ringgit lebih..tpi mcm was was tak tau pisang apa ni...tpi bila dok drive balik rumah tu wangi semerbak dalam kereta bau pisang ni..sebelum tu ada tanya pakcik yg nak bayar kat kaunter tu..pisang apa..dia kata bukan pisang berangan..jadi balik tu kak syima terus pecut dari sungai petani ke datok kailan kepala batas..takut gerai pisang tu tutup..kak syima parking betul2 gerai pisang tu..alhamdulillah masih bukak wpun dah jam 9 mlm lebih..kak syima capai pisang tu..dan keluar tunjuk pada adik2 yang jual pisang tu..diaorang kata ni pisang montel..patutla..isi dia manis dan gebu semacam..ksyima rasa sebiji selepas beli masa dalam kreta..

jadi kak syima kenalah beli lagi sesikat pisang berangan untuk dibawak balik buat kek choc banana ni..kalau tidak tak dapat nak siapkan tempahan..
pukul 9.30 malam sampai rumah..lepak lepak kejap ngan anak sulung..minta anak bantu buat kek..dan proses cover/decor kak syima buat..mai kita tengok gambarnya..kiranya kul 3.30 pagi baru tido..memang la kek ni agak renyah nak buatnya..pagi esok ada mesy jam 8.30 pg nak kena rushing ke alor setar..cinta ku pada buat kek..habih tu mcm mana..


chocolate banana cake



siapa siapa yang ingin nak oder sms atau call kak syima ya...0195177937

0 ulasan: