Followers

Saturday, April 06, 2013

Cupkek coklat moist..

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 8:47 PM
Assalamualaikum..catatan hari ini 6.4.2013..kak syima tunjukkan kek coklat moist yang syima terima oder dari wanie..wanie kata ni kawan wanie yang oder..maaf wanie kak syima tak sempat  tanya nama kawan wanie..nama apa wanie..kalutnya kemarin 5.4.2013 kak syima siapakan 30 biji cupkek tu..wanie kata kawan wanie nak buat makan makan sj dan nak decor simple sj..
 
kak syima nak buat decor apa ya..kalut kalut tu kak syima buat decor simple sja la..maaf kalau tak lawa..kak syima ni sibok sangat2 dengan keja..otak pun dah berserabut dan jemm sangat2...
 
kul 3.30 kak syima pi hantar cupkek ni pd kawan wanie..jauh jugak kat butterworth sana..
 
mai kita layan gambaq kek ku yang tak brapa comey ni..
 
 
 
30 biji siap..
 
kak syima buat 36 biji kek coklat..sebab ada oder dari cgu mrsm untuk kawanya 6 biji kek coklat dan 6 biji cup kek red velvet
 
 
tiba tiba tgh drive dalam perjalanan balik..wanie call bagi tau kek tu kawan dia kira tak cukup 30 biji..ada 27 biji sj..aduh duh duh..tak ada niat menipu ya..tadi kira cukup mcm mana tak cukup pulak..sah tinggal kat rumah..
 
kak syima mintak maaf banyak kat kawan wanie..nasib baik la dia kira balik..baru teringat masa bakar cup kek tu..tray dah tak muat nak letak semua kek..kak syima letak dlm bekas lain...kak syima bgi tau
 wanie nak pegi hntr semula atau kak syima bank in duit balik utk 3 biji tu..
wanie kata kawan dia nak yg fresh bake..nnti 10hb ada lagi oder minta hntar sekali 3 biji tu...
 
bila sampai rumah...tercatok 3 biji cupkek tu dok ada dlm peti sejuk..aduhhhh...
 
yang bestnya..tadi dalam pukul 7.43 ptg terima mesej dari wanie..
 
"Assalam kak syima nurrul kwn wani yg oder cupcakes tue kata cupcakes
sedap sgt..family dia pun enjoy.."
 
hati ku mula berbunga riang..hilang segala penat buat cupkek tu..
10hb ni nak pegi hantar kek carrot cheese oder dari wanie..n 3 biji fresh cup cakes.
 
 terima kasih wanie nanti oder lagi tau..
 

0 ulasan: