Followers

Monday, September 02, 2013

puding caremel ~kisah si manis 2

Dicatat oleh SyimahomemadeCakes at 10:44 PM
Assalamualaikum..entry hari ini 2hb September 2013..kak syima nk cerita hal kek puding karemel ni..atau rainbow caremel cake,,yg dh jadi fenomena skrg..
 
teringin sangat nak buat dah lama..asyik buat keremel lembik tak cantik..7 atau 9 percubaan Alhamdulillah baru jadi..
 
terpaksa try n error..
 
buat research sendiri..tengok dlm blog ,,terutama blog semanis gula,,dan beberapa blog lagi..cuba buat lagi n cuba buat lagi...sekarang baru kak syima puas hati,,
 
kek caremel ni baru kak syima buat semalam..oder dari lynda lynn.


 
 
 
 
 
 
 
percubaan demi percubaan ..Alhamdulillah menjadikk..
susahnya nak buat kek ni..samada karemel tak jadi atau kek tak jadi..
setelah masak ..perlu cucuk dulu dengan lidi satay..nak check masak atau tidak..jika dah masak..tunggu sejuk sekejap sebelum di telangkupkan..
lepas tu..masa ni la samada nak senyum puas sebab kek dan karemel jadi cantik..atau betul2 frustt sebab kek tak menjadi..
 
beginilah rupanya..
 
 


 
 
 





 
 
 
 

0 ulasan: